T.C.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
GENÇ YEŞİLAY TOPLULUĞU

Yıl 1920,
Bu toprakların insanları birçok cephede vatanları ve bağımsızlıkları için amansız bir savaş vermektedir. Böyle bir ortamda o günlerde hiç de öncelikli görünmeyen ama geleceğin belki de en büyük tehlikelerinden biriyle, bağımlılıklarla mücadele etmek için dönemin 30 aydını büyük bir ileri görüşlülükle bir söz verirler ve Yeşilay’ın temellerini atarlar.

Yeşilay işte böylesine anlamlı ve değerli bir öngörüyle kurulmuş, bu denli köklü bir kurum. Temeli insanlık onuru, odağı insan. Hedefi genç kuşakları zararlı alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan uzak tutmak.

Böylesine anlamlı ve değerli bir kuruluşa gönül vermiş öğrenciler olarak bizler de Genç Yeşilay markası olarak üniversitemizde bir adım atalım istedik.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu 28 Şubat 2018 tarihinde resmi olarak kurulmuştur. Kurucu Başkanımız Emirhan EKŞİ ve arkadaşlarının beraberliğinde hazırlık çalışmaları yapıldıktan sonra resmiyete kavuşan Genç Yeşilay Topluluğumuz, 28 Şubat'ın hemen sonrası 1-7 Mart Yeşilay Haftası olması münasebetiyle faaliyetlerine hızla başlamış oldu.

Bağımlılıklarla Mücadelede Öncü Ekip motivasyonuyla ve #YeşilRizeYeşilay hedefiyle faaliyetlerimizi gerçekleşteriyor, çocuklardan akranlarımıza kadar olan yaş gurubuna bağımlılıklardan öncü ulaşmayı hedefliyor ve onları bilinçlendiriyoruz.